algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

Les platges del Port ja no són suficients

Tot i els recreixements, hi ha limitacions quant a l'oferta turística de sol i platja

Una de les principals limitacions de l'oferta turística del Port de Sóller és la seva poca superfície de platges naturals. Aquest fet s'ha agreujat en els darrers anys ja que, segurament per l'obertura del túnel, l'afluència a les platges solleriques és cada dia més elevada, de tal manera que es pot dir que la platja resulta ja del tot insuficient.

Com és sabut, el Port compta amb tres platges que són la d'en Repic, la del Través i l'anomenada de can Generós, que és la més propera a la zona portuària.

L'Ajuntament aconsseguí fa un parell d'anys que es fes un recreixement artificial de la platja d'en Repic mitjançant l'aportació d'arenes externes. Tot i l'èxit inicial i que, segons sembla, dos anys després la platja ha conservat considerablement la seva amplada, aquesta es troba totalment saturada. Hi ha qui argumenta que aquesta saturació és la tendència de totes les platges de Mallorca per aquestes dates, però el problema és que els sollerics i els fornalutxencs no poden anar fàcilment a platges properes ja que no n'hi ha. Aquesta limitació afecta també els turistes que passen el seu període vacacional als hotels del Port.

Malgrat que la platja és ara més gran, en els darrers anys aquesta ha perdut l'encant de «platja de poble», i és cada vegada menys utilitzada pels sollerics. El que és cert és que les platges del Port sempre havien estat, com totes les de la serra de Tramuntana, platges de còdols i «bales», una característica de caràcter natural que sembla que no encaixa molt bé dins les exigències del turisme de sol i platja.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris