algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
17°

Antich afirma que no és estrany que UM doni suport a un pacte progressista

Demana un esforç perquè dilluns surti la Mesa del Parlament i el Govern

Francesc Antich, candidat socialista a la presidència del Govern, reconegué ahir que «no ha estat una sorpresa» el suport d'Unió Mallorquina a un pacte progressista. «Després de l'experiència durant quatre anys al Consell Insular de Mallorca i de veure les coincidències amb les iniciatives de l'esquerra, ni les bases ni la direcció del partit nacionalista podien avalar l'oferta del PP».

La qüestió més preocupant és, per al PSIB, la discrepància entre els partits nacionalistes envers el govern del CIM. «Tenim un acord amb UM i EU-EV que inclou tant el CIM com el Govern i demanen un esforç perquè dilluns pugui sortir la mesa i el president del Parlament i el Govern que volen els ciutadans que votaren un canvi el 13-J». Antich insistí que «seguirem fins al darrer minut intentant convèncer els qui per ara es neguen a donar suport a un govern progressista» i anuncià reunions amb el PSM i UM amb l'objectiu de «vèncer les diferències».

Antich va fer aquestes declaracions després de la reunió del consell polític del PSIB, on, segons el secretari general del partit, Andreu Crespí, s'aprovà amb les quatre abstencions d'Esquerra Socialista el document que ratificava la feina de la comissió negociadora amb altres forces polítiques per arribar a un pacte de govern. A la reunió també es va criticar, per part d'alguns integrants, el fet que el CIM estigués governat tan sols per UM, però al final les votacions no reflectiren aquestes crítiques. «Ara tenim el vot de confiança del partit per dur endavant l'ajust competencial de repartiment de les diverses àrees de govern», afirmà Crespí. En relació amb aquesta segona part de l'acord, Antich indicà que malgrat que encara no hi ha propostes definitives, «no serà una qüestió que dificulti cap acord». També anuncià que dilluns que ve es reunirà l'Executiva per presentar el candidat a la presidència del Parlament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris