algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
23°

Unió Mallorquina ratifica l'acord per votar la investidura de Francesc Antich

Munar: «No volem que ens regalin res, perquè ho hem de guanyar nosaltres mateixos»

79838

El Consell Polític d'UM es reuní ahir.

«Amb la voluntat de contribuir a la governabilitat de la Comunitat Autònoma i del Consell Insular i de la resta d'institucions, acordam: Donar suport, inicialment, a Francesc Antich com a candidat a la Presidència de la Comunitat Autònoma sempre que doni garanties per escrit de la seva capacitat per formar govern estable i per complir els compromisos assumits en el procés de negociació dels pactes». Aquesta fou la proposta que aprovà ahir per unanimitat el consell polític d'Unió Mallorquina, que, en el cas que el candidat socialista no pugui complir amb les condicions exposades, UM passarà a l'oposició.

Com a presidenta del partit, Maria Antònia Munar donà compte de la resolució presa: «Tenim una oportunitat històrica per a Mallorca, Menorca i Eivissa. Si dos partits poden oferir el que diuen, és que s'ha reconegut que hi ha una injustícia històrica». Munar explicà que tant l'oferta del bloc progressista, com la del Partit Popular eren bones, encara que la dels conservadors era més generosa, «sobretot en càrrecs».

«Era important analitzar les ofertes de tothom "continuà Munar", però la gent d'Unió Mallorquina no creu en les promeses del PP», que, a més «són inconcretes» i no poden ser garantides «perquè d'aquí a nou mesos hi ha eleccions». També digué que a UM hi ha el sentiment que «no volem que ens regalin res. Volem guanyar-nos les coses amb els representants nostres a Madrid». «Hem escoltat les bases "proseguí" i de quaranta-sis candidatures municipals només una es va manifestar a favor del PP. Les propostes del PP són pa per a avui i fam per a demà. El PP és per Unió Mallorquina com una mantis religiosa. Tots estàvem a favor d'un pacte de progrés, perquè creiem que les Balears necessiten canviar de model de país, ja que l'actual està esgotat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris