cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

Àmplia repercussió de la superoferta que fa el PP a UM per poder formar Govern

Les Balears rebrien 100.000 milions suplementaris de finançament en quatre anys

La gran oferta feta pel Partit Popular a Unió Mallorquina per poder formar Govern, i de la qual ha informat en repetides ocasions Diari de Balears, va obtenir ahir una ampla repercussió a tot l'Estat. Així, a la Península ja saben que el Govern Aznar està disposat a posar les Balears al nivell de les Canàries i convertir-la en una autonomia de primera, reconeixent-ne la nacionalitat històrica i aportant-hi un finançament suplementari de cent mil milions en inversions i en quatre anys. El pressupost anual de les Balears passaria a ser de 250.000 milions. D'aquesta manera, el diari El Mundo afirmava ahir: «UM, a punt de rebutjar la millor proposta feta pel PP a una autonomia». Mentrestant, el col·lega Ultima Hora indicava que «El PP oferí una comunitat de primera». D'altra banda, El País apuntava que «El PP ofereix a Unió Mallorquina la nacionalitat històrica i 100.000 milions per a les I és que el contingut d'aquesta oferta no pot ser més important tant per a UM com Balears». per a l'Arxipèlag. Té el suport total i absolut del PP de Madrid, començant pel seu secretari general, Javier Arenas. El PP dóna a Unió Mallorquina la presidèncai del Consell Insular de Mallorca; la presidència del Parlament; el senador corresponent a les Balears; representació en la Sindicatura de Comptes; la presidència del Consell Assessor de RTVE; la presidènca de Sa Nostra; la vicepresidència de la comissió de transferències Govern central-comunitats autònomes, i presència en el Consell de Ministres, amb un representant a la Comissió de Subsecretaris. També estaria fet que Ferran Trujillo passàs a ser tinent de batle de l'Ajuntament de Palma.

Però si aquests avantatges són importants, no ho són menys els que obtindria el conjunt de la població. D'aquesta manera, les Balears aconseguirien el seu gran anhel de ser reconegudes com a nacionalitat històrica. També es produirà "si es fa aquest pacte" un immediat traspàs de competències per elevar l'Arxipèlag a autonomia de primera categoria.

Una altra de les ofertes és la creació de la policia autonòmica, les competències del trànsit per carretera i les institucions penitenciàries. Aquests traspassos arribarien en el moment en què les assoslesquin altres autonomies de primer nivell, com Galícia, València o Andalusia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris