algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Esperaren la fosca per inaugurar la plaça

Els castellers donaren el sus a la festa, que es va prolongar fins a altes hores de la matinada

Les festes patronals de Santa Maria del Camí, que se celebren en honor a Santa Margalida, es transformaren en el marc idoni per inaugurar oficialment la remodelació de la plaça Nova, reforma que ha generat més de dos maldecaps a l'equip de govern municipal. Malgrat que la gent començà a omplir la plaça ja a partir de les vuit del vespre, varen haver d'esperar que fes fosca per inaugurar-la amb una encesa grossa de l'enllumenat. D'ambient de festa, però, n'hi va haver molt abans de l'encesa de llums.

La Colla de Castellers de Mallorca va encetar els actes prevists per ahir vespre fent una exhibició ben enmig de la plaça. Per cert, va ser molt animada i és que, com després explicà la regidora de Festes, Rosa Vic Vic, «a Santa Maria hi ha molts aficionats a les torres humanes». I dels castellers a les exhibicions de cavalls. Aquest cop sí que va ser gent de Santa Maria la que realitzà l'exhibició de munta. Havien habilitat un trosset de la plaça perquè Joaquín Esteso, Biel Andreu Sastre, Ricard Mesquida, Llorenç Frontera i Bien Andreu Cañellas demostrassin el seu domini damunt el cavall. Després de veure la pols com s'aixecava amb les pitjades dels cavalls, i de tenir l'ai al cor cada cop que pujaven el castell i el baixaven, es procedí a inaugurar la plaça. A pesar de les intenses negociacions que estan duent a terme aquests dies per constituir el Govern de la Comunitat, el batle Mateu Morro no hi va poder faltar.

També hi assistí un representant del Govern. Cal recordar que la remodelació de la plaça Nova, que va ser tan conflictiva, va fer-se gràcies a les subvencions procedents del pla Mirall del Govern balear i també a l'aportació municipal. Aquestes obres des d'un principi varen estar envoltades de polèmica. El batle, Mateu Morro, es va veure obligat a rescindir el contracte amb els quatre tècnics que dirigien la reforma i l'embelliment de la plaça. L'equip de govern va adoptar aquesta decisió per problemes de coordinació i per «manca d'operativitat», segons va declarar llavors el batle.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris