nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

El PSM és a punt d'entrar dins el primer Govern balear d'esquerres

Sampol pot acceptar avui ser vicepresident d'Antich i ajornar la pressió al CIM

La comissió negociadora del PSM i el PSIB-PSOE com a representant del bloc progressista arribaren ahir a un principi d'acord per a la constitució del govern, que haurà de ser ratificada avui dematí pel consell polític dels nacionalistes d'esquerra. L'oferta llançada ahir de capvespre per Francesc Antich incloïa els càrrecs de conseller d'Educació, d'Agricultura i Medi Natural, i de Comerç. Una d'aquestes conselleries, la que el PSM consideri tindrà el rang de vicepresidència.

Tot i això, en el moment de tancar aquesta edició quedaven encara alguns flocs damunt la taula pendents de concreció, com el fet que en una conselleria assignada a un determinat partit polític hi hagi directors d'una altra organització. El bloc progressista que lidera Francesc Antich contempla també la possibilitat que el president del Parlament balear o el senador autonòmic sigui per al PSM.

Els nacionalistes d'esquerra continuen considerant irrenunciable la seva presència al govern del Consell de Mallorca, una mesura que el bloc progressista ja té pactada amb Unió Mallorquina i que aquest partit considera innegociable. El Consell Polític dels Nacionalistes podria aprovar avui donar el vot a la investidura de Francesc Antich, però mantenir la seva reivindicació d'integrar-se al CIM i de negociar directament amb Unió Mallorquina.

No obstant això, si el PSM acceptàs el pacte per a la investidura de Francesc Antich, aleshores la seva perspectiva podria incloure alguna matisació, ja que aleshores haurien de contemplar la presidència del consell com a integrants d'un Pacte de Progrés amb un acord signat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris