algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Científics de les Illes estudiaran el comportament dels ocells durant l'eclipsi de Sol de l'agost

Rubén Rial diu que les aus quedaran dormides per la foscor

El matí de l'11 d'agost, el darrer eclipsi total del segle cobrirà l'Europa central. A Mallorca, l'eclipsi serà parcial, un poc menys del 80%. Malgrat això, la Universitat de les Illes Balears està coordinant un projecte europeu per estudiar el comportament de les aus amb relació a la inesperada foscor. L'autor del projecte és Rubén Rial, catedràtic de Fisiologia. «És coneguda que l'activitat dels ocells depèn de la informació visual que reben, per la qual cosa s'espera "ja que hi ha alguns precedents" que es posin a dormir quan quedi fosc el cel i que es despertin als pocs minuts», diu Rial.

Per engegar aquest treball, l'expert està cercant voluntaris que, amb una càmara de vídeo es comprometin a enregistrar durant unes dues hores tot el que faci qualsevol au que es posi a l'abast durant l'eclipsi». Totes aquelles persones que vulguin participar en aquesta curiosa i interessant iniciativa poden posar-se en contacte amb el professors Rial al telèfon 971-173-147, o bé al fax 971-173-184 o bé a l'email dbsrrp@clust.uib.es

Els voluntaris que hi vulguin participar podran fer la feina de tres maneres diferents: enregistrar únicament la cinta i entregar-la; enregistrar la cinta i fer una anàlisi de com s'ha anat comportant l'ocell o coordinar tot un equip de voluntaris que gravin el moment. Fins ara, Rial ha aconseguit que hi participin una trentena d'estudiants de les Illes i està fent gestions perquè voluntaris d'universitats europees treballin també en aquest projecte.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris