algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

Agricultura investiga si la sobrassada tornà blanca a causa del pebre vermell

Els estudis s'estan duent a terme a 400 metres quadrats de la finca de sa Canova

Les investigacions que es duen a terme a la finca de sa Canova de Sa Nostra evolucionen alhora que avancen les noves tecnologies i sorgeixen necessitats experimentals. Així, l'alarma social i econòmica que aparegué l'any passat quan milers de sobrassades tornaren blanques, ha fet que la Conselleria d'Agricultura, Comerç i Pesca juntament amb els tècnics del centre experimental de sa Canova acordassin realitzar un experiment pilot que els permetés estudiar-ne les causes.

Una de les versions que no es descartava a l'hora de conèixer els motius de la pèrdua de color de la sobrassada era la mala qualitat del pebre que es va fer servir les passades matances. Per aquest motiu, a finals del mes de febrer s'inicià l'experiència pilot amb la sembra de quatre varietats de pebre vermell a l'hivernacle de sa Canova. Tres de les quals són d'origen murcià conegudes com Datler, Nyora i Ocal; l'altre, de procedència autòctona, es diu Tap de Coati.

El fet d'experimentar amb planter murcià té una explicació, ja que és el pebre que es fa servir normalment a les matances des de fa molts d'anys per motius principalment econòmics i tradicionals. A Mallorca només se n'elabora a Pòrtol. A Marratxí i a Muro se n'ha perdut la tradició perquè era poc rendible. A final del mes d'abril es trasplantaren les diferents varietats de pebres de l'hivernacle a un terreny definitiu de 400 metres quadrats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris