cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
18°

El Govern amarrarà les «golondrines» al moll si duen més turistes dels legals

L'Executiu alerta d'aquesta mesura, resultat de regular el trànsit de visitants al parc

La Conselleria de Medi Ambient ha notificat a les empreses de «golondrines» que cobreixen la visita a Cabrera que les expedientarà i obligarà a aturar cautelarment la seva activitat si es detecta que infringeixen el màxim de viatgers que, d'acord amb la nova regulació, s'ha establert per dia. Com ja avançà aquest diari, la comissió mixta per a la gestió del parc nacional aprovà el mes passat l'ordre per regular el trànsit marítim de turistes per visitar el subarxipèlag.

Aquesta regulació obeeix a la necessitat de respectar el Pla rector d'usos i gestió del parc (PRUG) en què s'estableix la visita com a màxim de 200 persones diàries tots els mesos de l'any a excepció de l'agost, en el qual es permet que la xifra arribi fins a 300. Fins ara, en no estar constituïda la comissió mixta, aquesta norma no es respectava i hi havia total permissivitat per part del Patronat, de manera que la quantitat de visitants permesa pels estatuts del parc era superada la major part dels dies d'estiu.

Aquesta normativa tindrà vigència a partir de dia 15 d'aquest mes i retalla, si més no de manera molt considerable, l'activitat que han duit a terme fins ara aquestes empreses dedicades al transport marítim. En el cas de la més coneguda, Excursiones a Cabrera, que opera des de la Colònia de Sant Jordi, l'activitat es minva més d'un 50 per cent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris