cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
19°

El PSM vol competències per valor de 80.000 milions, segons el PSIB

Els nacionalistes contesten que «Antich només ens ofereix conselleria i mitja»

JOAN RIERA Palma.
La reunió de les cúpules del PSIB i del PSM per tal d'establir un possible pacte de Govern acabà ahir sense resultats. Segons el PSIB, «el PSM s'ha pujat a la parra i demana Conselleries i competències per valor de 80.000 milions». Per al PSM la versió és completament contrària : «El PSIB només ens ofereix Conselleria i mitja». A la taula es partí de la base que la presidència de l'Executiu seria per a Francesc Antich (PSIB) i que UM es limitaria a governar el CIM; però a l'hora del repartiment de càrrecs del futur Govern tot vàren ser desavenences.

Per part nacionalista hi participaren Pere Sampol, Mateu Morro, Sebastià Serra i Antoni Alorda. Totduna el PSM demanà una vicepresidència del Govern dotada amb competències en Economia i Hisenda; una nova Conselleria que s'anomenaria d'Agricultura i Medi Natural; també la macroConselleria de Cultura, Educació, Esports i Juventut; així com la Coselleria de Comerç i Indústria i, com a colofó, la presidència del Parlament. Aquests serien els 80.000 milions apuntats pel PSIB (la meitat del pressupost de la Comunitat Autònoma).

Per la seva banda, Francesc Antich i la seva cúpula oferiren la Conselleria de Comerç i Indústria, i la de Medi Ambient («departament i mig», segons el PSM), però no els oferiren Educació i Cultura. Antich recordà a la reunió que «també hem de donar dues Conselleries a EU-Els Verds», que podrien ser Treball i Benestar Social. En tot cas, i a properes reunions, el PSIB sembla disposat a cedir Educació i Cultura al PSM, així com la presidència del Parlament (on no hi ha discursió), però mai la vicepresidència del Govern amb competències en Economia i Hisenda. També resta pendent la participació del PSM (on hi ha disensions intenrnes) en el Consell Insular, on es decisiu el posicionament final de Munar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris