algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Munar diu que la proposta de Matas no satisfà les expectatives nacionalistes

Tot i això, reconeix que s'ha produït un avanç i que la proposta del PP és interessant

La proposta que Jaume Matas lliurà ahir a Unió Mallorquina no «satisfà les expectatives» d'aquest partit respecte a la millora del finançament i de l'autogovern, segons manifestà Maria Antònia Munar en acabar la reunió que mantingué ahir amb els representants del Partit Popular.

El document de Jaume Matas no concreta les inversions ni les transferències que rebria la comunitat autònoma ni en el termini en què aquestes es produïren. No obstant això, Munar matisà que s'havia produït algun avanç en el sentit de «centrar» el PP i, sobretot, recalcà la disposició dels conservadors a convertir el consell de Mallorca en un autèntic govern i atorgar-li'n la presidència. A més, el document deixa clar que el nomenament dels responsables de cada àrea correspondria a la presidència de la institució. A més, el PP ofereix als nacionalistes la presidència del Parlament i el senador autonòmic.

Demà decapvespre Unió Mallorquina rebrà els representants del PSIB-PSOE perquè li donin la proposta definitiva de l'esquerra. Divendres rebrà per fax algunes concrecccions suplementàries del PP i es reunirà l'executiva per prendre una decisió. Dissabte a migdia, el consell polític dels nacionalistes de centre haurà de ratificar la decisió presa per l'executiva i aclarir definitivament si donen suport a la investidura de Francesc Antich o de Jaume Matas.

En acabar la reunió d'ahir Jaume Matas explicà que havia oferit un pacte similar al que el PP havia establert amb Coalició Canària. Matas digué que un pacte amb UM proporcionaria a les Balears «un govern estable, amb dos grans avantatges: en primer lloc, permetrà mantenir i el clima de col·laboració amb el Govern central; en segon lloc, un executiu sustentat sobre dues forces polítiques és més estable que d'altre que n'inclou quatre o cinc».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris