algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Palma beu aigua dessalada de la mar d'ençà de les tres del capvespre d'ahir

La planta dessaladora emet ja 15 mil metres cúbics a través de dos bastidors

Palma beu aigua de la mar des d'ahir. I és que segons comunicà oficialment el Govern, la planta dessaladora s'estrenà a les 15.00 hores de dimecres amb l'aportació, per començar, de 15 mil metres cúbics d'aigua potable. A principis de setmana, la Conselleria de Medi Ambient encara no tenia una data concreta de l'obertura oficial de l'inici de l'activitat de la dessaladora però com ja avançà el Diari de Balears el dia en qüestió podria arribar abans del previst.

En aquest sentit, la presidenta de l'Empresa Muncipal d'Aigua i Clavegueram (Emaya), Maria Crespo, no descartà en cap moment la possibilitat que la dessaladora subministràs aigua abans del dia 15 de juliol. Una opció probable si aconseguien netejar en la seva totalitat les canonades i el dipòsit regulador. Com s'ha estat publicant els darres dies, el dia 15 és la data que fixà el departament de Règim Hidràulic de la Conselleria perquè la planta funcionàs al cent per cent del seu rendiment, el que suposa el subministrament 42.000 metres cúbics d'aigua al dia.

Finalment s'han acomplert les previsions de l'Empresa Municipal d'Aigua i, després d'un llarg període de proves, l'esperada planta dessaladora de la Badia de Palma ha fet via, aconseguint abastir els primers litres d'aigua a través del funcionament de dos bastidors, o el que és el mateix, dos dels sis RACS.

Com es recordarà cada RAC té una capacitat de 7.000 metres cúbics i d'aquí a vuit dies s'aniran incorporant la resta de bombes fins a funcionar a ple rendiment, a mitjans de juliol.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris