algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

El Camp de Treball Ecològic de Voluntaris ha començat a treballar per reforestar la zona

«Anem a fer que la Trapa quedi com estava», asseguren

El Camp de Voluntariat ecològic de la Trapa i sa Dragonera ja s'ha posat en funcionament. Aquest camp, que es du a terme des de fa cinc anys, té dos objectius clars: per una part la tasca de prevenció d'incendis, que es fa necessària per aquestes dades, i més, si cal, després de l'incendi que va assolir la Trapa el juny de l'any 94. I per altra banda conviure amb la natura adaptant els voluntaris al medi que els envolta.

Al camp fan feina grups de 20 voluntaris que s'inscriuen telefonant al Grup d'Ornitologia i Defensa de la natura (GOB), encarregat de coordinar l'activitat d'aquest camp. Els grups són limitats ja que «ens hem d'adaptar a les dimensions de les instal·lacions on feim feina», diu Miquel Àngel Ballester, director del camp.

Aquest any s'ha dividit el camp en dues fases, la que es va iniciar el passat dia tres i finalitzarà el dia catorze a sa Dragonera; i la que es posarà en marxa pel setembre, amb la finalitat de complementar la primera. Aquesta modalitat començà a funcionar fa tres ays ja que abans el Camp de Voluntariat ecològic funcionava al llarg d'un sol període.

Avui els voluntaris es traslladaran a sa Dragonera, on netejaran el litoral i restauraran una casa per convertir-la en campament ornitològic. «A sa Dragonera serà molt més fàcil fer feina ja que les instal·lacions són més adequades per la tasca que a la Trapa», assenyala Ballester. «Però he d'afegir que gràcies a Gesa, que ha instal·lat unes plaques fotovoltaiques al camp, tot s'ha fet amb més facilitat», diu el director del camp. «Aquestes plaques ens permeten fer ús de la llum i dur a terme activitats complementàries, com per exemple projectar diapositives, amb la finalitat de formar els joves».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris