cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
18°

Mallorca viu aquest estiu la concentració humana més gran de tota la seva història

Aquesta afluència podria superar el sostre poblacional recomanat

Mallorca està massa poblada durant els mesos estiuencs. Amb l'arribada de les bones temperatures, la nostra Illa és la destinació de milers de visitants que aprofiten el bon temps per quedar-s'hi uns dies i conèixer la nostra geografia.

La conclusió que es pot treure d'aquesta situació, segons diferents fonts, és que hem superat el sostre poblacional recomanat. A Mallorca hi ha molta gent. Per pal·liar aquest fet s'aprovà a finals del passat abril la directriu sobre el sostre poblacional. La finalitat d'aquesta llei és limitar la capacitat d'habitatge i la construcció de cases a Mallorca en un 2 o 3 per cent.

La situació que pateix l'Illa es pot aplicar perfectament a la capital. Palma és plena de gent pels carrers, que es tornen intransitables. Els comerços i els bars del centre bullen de gent, de visitants que volen conèixer tot el que els pot oferir la nostra ciutat. Pels dependents de les tendes d'antiguitats dels voltants de la Seu «de cada vegada vénen més visitants, tenim molts clients quan arriba l'estiu». Als bars també es dóna la mateixa situació, «hi ha molta gent que es passeja per la plaça, i com fa tanta calor s'atura a refrescar-se als bars», comenten els cambrers de la Gelateria Plaça, a la plaça Major.

Per l'aeroport de Son Sant Joan l'assumpte no canvia gaire. Hi ha dades que il·lustren suficientment aquest excés de gent. Segons Aena, a principis de juliol hi ha hagut un 13'7% d'usuaris de l'aeroport més que l'any passat per aquestes dades, uns 65.500 usuaris de diferència. Un altre any més, anglesos i alemanys són els visitants més habituals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris