algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

Madrid decidirà el concurs dels vigilants que controlaran passatgers i equipatges

Aena confirma que el nou sistema s'implantarà a Son Sant Joan a final d'any

91880

Fins ara el control el feia la Guàrdia Civil.

S.A.

Madrid controlarà el concurs públic per a l'adjudicació de l'empresa de seguretat que s'encarregarà del control de passatgers i equipatges a Son Sant Joan. Segons informà ahir a Diari de Balears el cap de seguretat d'Aena, José Sanz, «ens dóna igual que sigui una empresa estatal o una UTE (Unió Temporal d'Empreses) local sempre que puguin garantir la cobertura i el servei i que tenguin un únic responsable que actuï com a portaveu davant Aena».

Sanz ratificà que l'aeroport de Palma, igual que Madrid i Barcelona, entrarà a la darrera fase de la privatització del filtre de persones i equipatges i es durà a terme a final d'any. El responsable de seguretat assenyalà que fins ara Aena havia preferit la diversitat a les empreses de seguretat per tal que en el cas de conflicte es poguessin utilitzar altres serveis. De qualsevol manera, quan es convoqui el concurs, Palma i Madrid col·laboraran a l'hora de realitzar els informes de valoració de les empreses que s'hi presentin.

José Sanz destacà que un dels objectius d'Aena és evitar conflictes. «Per aixó paguem a les concessions un preu acceptable per tal de complir amb el conveni col·lectiu del sector i amb la finalitat que els treballadors tenguin pau social. Ens donen molt de respecte aquests problemes».

Segons les previsions d'Aena, en cada arc detector de metalls se situaran dos o tres vigilants, sense armes perquè no ho permet la legislació, i es canviarà la configuració de les màquines de raigs x d'acord amb el flux de passatgers tant durant el dia com durant la setmana.

Per establir les necessitats, a Son Sant Joan s'està realitzant un estudi per establir les ratios del flux de persones. Precisament, l'obertura de totes les màquines de raigs x i els arcs de metalls ha estat una de les demandes de les companyies aèries, que rebien nombroses queixes dels seus clients perquè moltes màquines romanien tancades.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris