muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
16°

Les meduses envaeixen les cales de la Serra

Des de Deià fins al torrent de Pareis aquests animals urticants causen moltes molèsties als banyistes

Les cales i platges de la comarca de Sóller sofreixen enguany una gran abundància de meduses, la qual cosa provoca innumerables molèsties als banyistes a més de ser la primera causa d'atenció als llocs d'urgència mèdica de la zona.

No és el primer pic que aquests animals urticants marins abunden més del que es podria considerar «normal», però enguany tots els responsables sanitaris de la zona, metges, ATS i farmacèutics coincideixen a afirmar que «les picades són diàries, afecten molta gent i algunes són ben greus». Tots els professionals consultats asseguren aplicar les cures tradicionals en aquests casos que van des de la neteja de la zona afectada fins al tractament a base d'antihistamínics per minvar els efectes secundaris que, a vegades, es poden prolongar al llarg de molts dies.

A la cala de Deià els responsables del bar de la platja disposen de pomades que subministren als banyistes, mentre que a la Calobra i al torrent de Pareis moltes persones acudeixen diàriament al centre d'urgències municipal de sa Calobra.

A Sóller, el Museu de Ciències Naturals disposa d'informació escrita sobre com prevenir i tractar les picades de medusa a més de disposar d'un petit punt d'informació permanent sobre el tema. Segons aquesta informació, basada en un material informatiu confeccionat ja fa anys pel centre d'estudis Marins de Badalona, el coneixement zoològic de les meduses és una base indispensable per al seu tractament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris