muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

S'enceta el judici pel coneixement del català a les secretaries municipals

El Jutjat Contenciós de Palma inicia avui el judici per les impugnacions que el Govern balear presentà contra cinc ajuntaments de les Illes que exigiren coneixements extensos de català a les noves places funcionarials de secretari, en comptes de considerar aquests coneixements com a mèrits, segons assenyalà el BOCAIB del 22 d'abril passat.

Com és sabut, cinc ajuntaments de Mallorca exigeixen el màxim nivell de català («E», corresponent a llenguatge administratiu) per als qui opten a la secretaria municipal, mentre que en l'Administració de la Comunitat Autònoma just s'exigeix el nivell mínim («A», coneixement oral).

Tot i que l'àrea de la Funció Pública impugnà aquests concursos a Costitx, Montuïri, Maria de la Salut, Sant Joan i Bunyola, instant els ajuntaments a «canviar les presents bases rebaixant el requisit fixat a la base 4 sobre coneixement de català», determinats sectors del mateix govern "concretament l'àrea d'assessorament de les corporacions municipals" no estigueren molt certs que la impugnació fos correcta, raó per la qual es decidí resoldre aquesta divergència d'opinions per la via contenciosa.

Per cert que l'advocat Sebastià Frau es personarà avui al Jutjat Contenciós de Palma, en representació de l'Obra Cultural Balear, per tal de «fer costat» i afavorir els cinc ajuntaments esmentats. No és la primera vegada que l'OCB designa un advocat per coadjuvar en un judici d'aquestes característiques, segons va recordar ahir Antoni Mir, qui va citar l'ajut especial a Voltor a causa de les agressions contra els seus repetidors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris