nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
20°

El GOB comença una campanya d'al·legacions per evitar l'ampliació del moll del Barcarès

Els ecologistes diuen que la construcció del port implicarà una alteració de les condicions ecològiques de l'aigua

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Natura (GOB) ha començat una campanya d'al·legacions entre els veïns d'Alcúdia per evitar que la Conselleria de Medi Ambient executi el projecte d'ampliació del mollet del Barcarès.

Aquest projecte consisteix a multiplicar per dos el nombre d'amarraments, que passarien de 40 a 93. Això és possible perquè el projecte contempla la construcció d'una escullera de més de 60 metres i també d'un espigó de més de 40 metres. «Des del nostre punt de vista la realització d'aquesta obra provocarà la desfiguració de la zona del Barcarès i es Clot com a conseqüència de la construcció d'espigons, esculleres i pel fet d'afectar més superfície de la mar», apunten els ecologistes. També ressalten que la construcció del port esportiu redactat per Serveis de Port, que depèn de la Conselleria de Medi Ambient, implicarà «una alteració sensible en les condicions ecològiques de l'aigua i un canvi en el sistema de corrents que acabarà repercutint negativament en la qualitat de les aigües de bany des Clot».

Per aquest motiu, ara el GOB, juntament amb altres entitats, ha posat en marxa una campanya per recollir al·legacions individuals entre la població alcudienca i també d'altres indrets de l'Illa a fi que «els ciutadans i ciutadanes expressin la seva opinió contrària a la construcció del port».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris