algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

Les matrícules de la UIB creixeran just un 2'5 per cent, el mínim legal

La matrícula més cara (241.682 pessetes) la pagaran enguany a la Universitat balear (UIB) els alumnes d'infermeria que hagin hagut de repetir el curs per tercera vegada; per contra, la més barata serà pels estudiants de dret, filosofia, història i història de l'art que es matriculin d'un nou curs, 69.542 pessetes.

En total, el creixement de la taxa no superarà el 2'5 per cent anual establert com a mínim en aquest curs 1999-2000, segons han assenyalat a aquest diari fonts de la Conselleria d'Educació en relació a l'Ordre del conseller (29 de juny de 1999) que entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Cal remarcar que la Llei orgànica de reforma universitària (LORU) just dóna potestat als governs autonòmics per determinar les taxes acadèmiques per a estudis amb titulació oficial, dins els límits establerts pel Consell d'Universitats "d'aquí un creixement mínim", mentre que les corresponents a la resta d'estudis les ha de fixar el Consell Social de la mateixa universitat.

La divergència en els preus de les matrícules "ja se n'han assenyalat dos extrems" és motivada per dos paràmetres: el primer, la càrrega econòmica amb la qual es penalitza els estudiants repetidors i que pot duplicar el cost de matriculació; el segon, el grau d'implantació dels estudis a la universitat (la dita experimentalitat, que encareix els costs quant menys implantació tenen els estudis en la universitat). També hi influeix el fet que els títols siguin reconeguts a l'Estat o bé siguin «propis» de la Universitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris