nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
18°

Les Balears gaudeixen de la segona flota més nombrosa d'embarcacions d'oci

L'Arxipèlag absorbeix 40.000 naus d'aquests tipus que representen el 23'5% de l'Estat

Balears és la segona comunitat que absorbeix més embarcacions recreatives de la costa espanyola. La flota d'embarcacions d'oci a les Illes, devers 40.000, suposa el 23'5 del total (170 mil) només superada per Catalunya amb un 25'5%. La tercera posició queda molt enfora del percentatge de Balears, amb un 12'7 que comparteixen València i Andalusia.

Balears ocupà l'any passat la tercera plaça quant a emergències d'embarcacions amb un 16'3% del total, per sota de Catalunya amb un 24'8 i Andalusia, un 17'7%. L'any passat a les Illes es matricularen 1.385 embarcacions de les 10.631 del total de la costa espanyola. Segons Salvament Marítim, les emergències creixen un 10% cada any, però amb incidents amb embarcacions recreatives l'augment de 1998 encara va ser més significatiu: un 15 per cent més. El 57% de les embarcacions auxiliades l'any passat sofriren fallides mecàniques o estructurals, i en el 43% de les ocasions els accidents foren per error humà.

Les dades les va donar a conèixer ahir a Palma el president de la Societat de Salvament i Seguretat Marítima, Fernando Casas Blanco, el qual va presentar la campanya d'informació, prevenció i seguretat en les activitats nàutiques. Casas va destacar que de les 1.068 emergències en les quals es varen veure involucrades embarcacions recreatives l'any passat "153 més que el 1.997" un 57'9 per cent varen estar relacionades amb fallides mecàniques que en molts de casos eren per la falta de previsió dels navegants com el fet de quedar-se sense combustible.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris