cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
23°

Insalud afirma que Palma II podrà obrir les portes el primer trimestre del segle

Haurà d'atendre un sostre de població estimat en més de 200.000 persones

El sostre de població que haurà d'atendre el futur hospital de Son Llàtzer (més conegut com Palma II) mai no serà inferior a les 200.000 persones, tot i que l'obertura "igualment futura, però posterior en el temps" de l'hospital d'Inca haurà d'alleugerir el segon centre sanitari de l'àrea palmesana.

A hores d'ara, i amb una hospitalització estimada en un 90 per cent, els exteriors pràcticament acabats "falten els paraments, però les façanes són terminades" i els serveis elèctrics molt avançats, l'hospital de Palma II podrà obrir les seves portes abans que no acabi el primer trimestre de l'any 2000, segons auguraren fonts oficials de l'Insalud. Ignacio Martínez, director adjunt d'aquesta institució a les Illes, assegurà a aquest diari que les obres del nou centre sanitari seran concloses abans del cap d'any, segons totes les previsions, tot i que la instal·lació d'equipaments mèdics es perllongarà almanco en tres mesos (les previsions inicials eren de sis mesos des de la cloenda d'obres). En qualsevol cas, segons Martínez, l'hospital podrà iniciar la seva feina segons les dates previstes, i més aviat serà obert al primer trimestre que no al segon, com s'havia anunciat».

Martínez glossà que, per raons evidents, l'hospital no funcionarà a ple rendiment fins l'any 2001. La primera àrea que entrarà en funcions, segons les agendes habituals, serà l'ambulatòria (consultes mèdiques), i a aquesta seguiran els quiròfans, les plantes d'hospitalització, la Unitat de Cures Intensives i, finalment, les urgències.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris