cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
25°

Els suboficials no poden ser obligats a fer guàrdies fora del que és la seva especialitat

El TSJB rebutja les ordres del cap de la zona militar illenca

Tres suboficials amb destinació a Mallorca i Eivissa han estat alliberats per una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Balears de participar als torns de guàrdia d'ordre i seguretat de les seves unitats i només hauran de fer les guàrdies als serveis en les seves condicions de suboficials especialistes. A més, també deixaran de preparar, instruir i ensinistrar la tropa. La sentència deixa sense efecte les ordres del cap de la zona militar de les Balears.

El TSJB recorda tota la normativa que regula la professió dels suboficials especialistes de l'Exèrcit de terra. La més antiga, de l'any 1959, especifica que només podran abandonar les seves funciones en cas de excepció, com ara una guerra. Una altra normativa de l'any 1974 estableix l'alliberament de les guàrdies de seguretat.

El pas següent el constitueix la Llei de 1982, que manté per a aquesta categoria professional l'alliberament de totes les guàrdies. Finalment, la Llei de règim militar professional de 1989 i el seu reglament posterior, de 1997, tornen a canviar tota la regulació per als membres de l'Exèrcit.

El TSJB es remet a la jurisprudència i recorda diverses sentències del Tribunal Suprem que tornen a eximir els suboficials de les guàrdies. Concretament, una que es va fer pública el maig de 1996 assenyala que «la regulació del cos de suboficials especialistes de l'Exèrcit de terra no els habilita per al comandament d'armes o serveis d'armes que pot requerir un servei com ara el de guàrdies de seguretat en un quarter, base o establiment militar».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris