nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Requisades unes 300 motos perquè incomplien la normativa d'antirenous

La Policia Local efectua controls per impedir les constants molèsties als ciutadans

Palma continua patint cada dia més els renous de les motos i ciclomotors que envaeixen la ciutat durant tots els mesos de l'any, però en especial durant els dies d'estiu, quan augmenta considerablement l'ús d'aquest transport. Només en el primer quadrimestre, la Policia Local requisà unes 290 motociclets perquè imcomplien les normes d'antirenou d'aquest tipus de mitjà de locomoció.

Aquesta xifra suposa gairebé el 90 per cent de les denúncies efectuades ja que de gener a abril d'enguany les unitats policíaques destinades a fer aquests controls varen rebre aproximadament unes 300 denúncies de sorolls de motos.

Com és ben sabut, els sorolls d'aquests vehicles provoquen una contaminació acústica considerable i per això, el regidor en funcions de Governació, Joan Bauzà, assegura que es realitzen controls per les zones més conflictives de la ciutat per pal·liar els efectes d'aquesta concurrència de motos.

Les dades sobre requisaments al llarg de l'any 1998 són força representatives de com es troba la ciutat amb el tema de renous i contaminació acústica. Solament en denúncies, l'any passat se n'efectuaren un total de 814. D'aquestes, la Policia va haver de requisar 814 motocicletes.

Fonts de la comissaria local explicaren que la majoria dels requisaments són deguts a irregularitats en el vehicle tals com canvis del tub d'escapament, trucatges en els motors perquè siguin més potents. «Els conductors sovint instal·len tubs més potents que no corresponen amb les seves motos i el que és pitjor, que no estan homologats», afirmen les fonts.

Sa Llonja continua sol·licitant «mesures» a Cort per acabar amb els renous

Els residents del barri de sa Llonja continuen pressionant perquè l'Ajuntament prengui mesures contra els renous a les nits, a causa dels bars i sales musicals que mantenen la seva activitat fins a altes hores de la matinada.

En aquesta ocasió, els veïns han decidit enviar una carta al batle en funcions de Palma, Joan Fageda, per alertar d'una altra àrea de concentració de persones (la plaça de les Drassanes) que «ocupen la via pública atemptant seriosament contra el dret al descans i a la inviolabilitat del domicili dels residents», explicà la portaveu de medi ambient de l'associació de veïns, Celi Marcos.

La representant insistí que es continuen obrint locals sense llicència d'instal·lació i activitats malgrat que l'Ajuntament aprovà per ple la normativa de limitació d'usos en aquesta matèria a la Llonja i cinc barris més com el Coll d'en Rabassa o el Terreno entre d'altres. «La corporació local té la competència en aquest tema doncs l'hi va atorgar el Govern i francament, des que se'ns declarà zona acústicament contaminada ara fa dos anys, estam igual o pitjor que abans», comentà Marcos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris