algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
18°

Falten doblers per a l'obra de la parròquia

Les tasques de rehabilitació hauran afectat el cimbori, el campanar i la sagristia vella del temple

«Sent una gran incomoditat i em sap molt de greu com a capellà haver de demanar doblers als veïns per conservar l'església quan hi ha molts altres problemes més importants al món». Amb aquesta notable franquesa s'expressà el rector de Binissalem, Ferran Bonnín, referint-se a la incapacitat de la parròquia de cobrir el pressupost de les obres de rehabilitació del temple que ara estan en marxa.

Dels més de 27 milions de pessetes que en els que inicialment s'han valorat les obres, ja se n'han cobert 17 gràcies a una subvenció del Govern balear. Els restants deu hauran de sortir d'algun lloc i no serà per ara dels comptes parroquials en què només hi ha poc més de 500.000 pessetes.

L'única sortida és que siguin els veïns els que completin aquesta quantitat en forma d'aportacions com si es tractassin de granets d'arena. Així ho veu el rector que, conscient que «la conservació del patrimoni històric és una responsabilitat molt gran», ha adreçat una crida a tot el poble demanant la seva col·laboració. La resposta no s'ha fet esperar i ja s'han rebut els primers donatius. Mentre el panorama econòmic es comença a aclarir, les obres, que tenen com a objectiu assegurar l'estructura superior de l'edifici, avancen de manera ràpida.

La decisió d'emprendre aquesta reforma es va adoptar quan, de manera totalment casual es varen detectar alguns cruis al cimbori del temple. Tot i que al principi no s'hi va donar gaire importància, després els tècnics del Bisbat varen constatar que les bigues de ferro que subjectaven tota la volta s'havien podrit en un bon tram. Arran d'això es va recomanar que, tan aviat com fos possible es fes un reforç al voltant del cimbori, que tot just fa uns dies que s'ha acabat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris