algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 13°
13°

El PSM d'Escorca denuncia que el Govern paga el túnel de Sóller als residents

El conseller de Foment, Joan Verger, nega que s'aboni el peatge a cap consistori

El PSM d'Escorca ha denunciat que la Conselleria de Foment subvenciona el pagament del túnel de Sóller als residents en el municipi. El que fou regidor de l'Ajuntament pel partit nacionalista, Josep Vicens, declarà davant el titular del jutjat d'instrucció 1 d'Inca que «l'Ajuntament paga les targetes del túnel de Sóller als residents censats i, segons el batle, després paga a la Conselleria de Foment».

Aquesta denúncia fou negada categòricament pel conseller de Foment, Joan Verger, i també pel batle d'Escorca, Antoni Gómez. El conseller en funcions afirmà ahir abans de partir cap a Madrid que «Foment no paga el peatge ni als residents d'Escorca ni de cap Ajuntament relacionat amb el túnel de Sóller».

Així mateix, indicà que l'Ajuntament féu una petició oficial al Govern per un suposat cas de discriminació vers les persones que tenien propietats a sa Calobra i a cala Tuent i que no gaudien de cap descompte, però no s'aprovà mai per part de l'Executiu autonòmic. Joan Verger fou categòric: «No hi ha cap partida pressupostària a la Conselleria per aquests tipus de pagament».

El nacionalista Josep Vicens realitzà aquestes declaracions en el procediment que se segueix als jutjats d'Inca per una presunta manipulació del cens electoral d'Escorca en detectar fins 42 persones empadronades «amb relacions econòmiques amb l'Ajuntament sense residir als domicilis declarats de la plaça dels Pelegrins».

Segons figura a la declaració davant del jutge, Vicens afirmà que «les persones que tenen relació directa amb l'Ajuntament, com ara municipals, el secretari, empleats de neteja i familiars que no tenen domicili al terme municipal retornen clarament el favor de tenir feina a canvi de donar el vot al batle».

A més, Vicens afegí que que a Escorca s'organitzen «viatges i sopars i l'únic requisit és estar censat al terme municipal. També tenen targeta per passar pel túnel de Sóller, que les despeses surten de l'Ajuntament i que, segons el batle, després paga la Conselleria de Foment quan la resta de ciutadans han de pagar».

Vicens reconegué que quan era regidor demanà al batle que fes gestions perquè els habitants de sa Calobra i de cala Tuent i els del tot el terme municipal tinguessin unes condicions semblants a la dels habitants de Sóller i Fornalutx amb el túnel «per raons històriques».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris