cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
19°

Ha mort Paulí Buchens, que va ser batle de Palma i presidí el Foment de Turisme

En l'actualitat era el delegat provincial d'Estadística i vicepresident del Grup Serra

Paulí Buchens Adrover ens va deixar el migdia d'ahir de forma sobtada a causa d'una afecció cardíaca. El seu enorme cor decidí ahir l'adéu d'aquesta gran persona. La seva mort produí una gran consternació a tot Mallorca en general i a aquesta casa en particular. Paulí Buchens va ser batle de Palma i president del Foment de Turisme, i en l'actualitat era delegat provincial d'Estadística i vicepresident del Grup Serra, que edita Diari de Balears.

Nascut a Palma el 1944, Buchens estudià peritatge i professorat mercantil a l'Escola de Comerç de Palma i economia a la Universitat complutense de Madrid. El 1969, ingressà en el cos d'Estadístics Facultatius de l'Estat i, des del 1970 ha estat al front de la Delegat Provincial d'Estadística de les Illes Balears. Com economista, fou professor d'estadística de la Facultat de Filosofia i Lletres de Palma i col·laborador en diversos estudis.

Com a polític, ocupà diversos càrrecs a l'Ajuntament de Palma i, del 1976 al 1979, batle per elecció del consistori en els difícls temps de la transició democràtica. En aquella època tan complexa, Buchens es va distingir per la seva habilitat i capacitat de diàleg en una Palma que canviava radicalment.

El seu govern municipal es caracteritzà perque dissenyà el Primer Pla d'Acció a Barriades, que inicià la descentralització administrativa. Altres inciatives importants foren el rescat de la concessió del Parc de la Mar i la convocatòria i resolució d'un concurs internacional de projectes, sota la direcció de Josep Lluís Sert i Joan Miró.

Simultàniament al càrrec de batle, va ser procurador a Corts, i s'inbtegrà en el grup parlamentari Independent, impulsor de la Llei de Reforma Política. Del 1979 al 1985, fou president del Foment de Turisme de Mallorca.

El 1980 fou anomenat conseller delegat d'Ultima Hora SA i posteriorment de la resta de societats editorials del Grup Serra. Com a tal, ha estat membre de la junta directiva de l'Associació d'Editors de Diaris Espanyols, secretari d'Editors Diaris Associats i vicepresident de l'agència de notícies Imagen Press.

Però per sobre de tots els seus càrrecs i responsabilitats, Paulí Buches destacà per la seva gran qualitat humana. Estimava Mallorca amb tot el seu cor, i sempre se'l veia preocupat per tos els problemes que afectaven a la col·lectivitat. Coneixia profundament la realitat econòmica, social i política illenca, encara que estimava la discreció i sabia posar-se en un segon pla sempre que era necessari.

Treballador incansable, a les darreres eleccions autonòmiques, municipals i europees assumí amb vigor totes les tasques que li corresponien com a delegat d'Estdística. Va estar en el peu del canó dels recomptes fins el darrer moment. Ens deixa un gran homenot.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris