cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
19°

Els Independents formaran govern amb els socialistes però es reserven tres anys de batlia

El pacte preveu que Bestard sigui elegit avui batle i que es produeixin dos canvis de batlia durant la legislatura

Els Independents de Marratxí (IDMA) (4 regidors) tornaran a formar una majoria de govern amb el PSOE (5 edils) reeditant així el pacte entre totes dues formacions que ha regit al consistori marratxiner durant les darreres dues legislatures.

Miquel Bestard i Miquel Coll, caps de llista de tots dos partits varen informar públicament de l'acord al qual havien arribat i signaren ahir matí un pacte de govern que preveu una fórmula de batlia compartida ben peculiar i inèdita.

L'acord estipula que els Independents obtindran la batlia tres anys dels quatre de legislatura, reservant-se el primer i el darrer any. El PSOE haurà d'elegir entre els dos anys que queden enmig per ocupar el càrrec de batle. Aquest insòlit fet obligarà a realitzar dos canvis de batlia durant la propera legislatura. Així, a la sessió plenària d'avui els socialistes donaran suport a la candidatura de Miquel Bestard.

El nou equip de govern funcionarà amb 9 regidories. Els Independents s'encarregaran de gestionar les àrees d'economia i hisenda, esports, serveis, vies i obres, a més de sanitat, consum i activitat econòmica.

D'altra banda, els socialistes duran cultura i eduació, urbanisme, serveis socials, transports i policia i una darrera que integrarà medi ambient i participació ciutadana. Aquesta estructura és molt similar a la que funcionava fins ara.
Amb aquest pacte, el Partit Popular tornarà a quedar a l'oposició malgrat les negociacions mantingudes les darreres setmanes amb els Independents i la seva disposició a cedir-los, fins i tot els quatre anys de batlia i llibertat per aplicar el seu programa electoral.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris