cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

L'Insalud admet que els seus efectius són insuficients per afrontar la temporada

El gerent d'Atenció Primària diu que «els reforçaments no solucionen el problema»

«Allò ideal és que no necessitàssim reforços». Però l'Insalud a les Illes Balears els ha de menester, perquè amb aquestes paraules el gerent d'atenció primària, Josep Corcoll, reconeixia ahir de manera implícita el dèficit de finançament a la Sanitat pública de les Balears. «Els reforços estan bé, però aquesta figura no soluciona del tot el problema», conclogué.

Corcoll explicà com la minva de dos metges en els suports mèdics d'atenció primària té una contrapartida en l'increment d'efectius fixos de la plantilla, que supera en quatre metges el nombre de facultatius adscrits a les Illes respecte de l'any passat: en altres paraules, dos metges més.

Però el director mèdic va defugir en qualsevol moment establir una relació numèrica entre els nous contractes de plantilla "quatre en total, almanco dos d'ells destinats a Porto Cristo i Calvià, zones «calentes»" i els devers 300.000 nous turistes que enguany arriben a les Balears, una xifra que suposa un increment percentual de quinze punts. El més elemental dels càlculs dóna constància que el supossat increment de la plantilla no abasta per cobrir aquest augment dels ciutadans no residents.

En aquest sentit, fonts de l'Insalud recordaren ahir l'existència d'una «xarxa» de distribució ambulatòria que assigna bona part de les atencions clíniques als visitants en centres privats, un «càlcul» no quantificat que, per descomptat, la xarxa sanitària pública no pot reconèixer com a tal quan està tractant de pactar amb aquest sector la normalització o reglamentació del transport sanitari d'urgències.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris