algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
16°

Davallen les sancions sanitàries als establiments d'alimentació illencs

Cap comerç de Menorca i les Pitiüses no ha estat expedientat per Sanitat

La Conselleria de Sanitat i Consum ha constatat una davallada en el nombre d'expedients sancionadors oberts a establiments alimentaris per motius de salut al llarg dels primers sis mesos de 1999, tot i que enguany els primers mesos de la temporada turística alta han registrat més ocupació del que és habitual.

Així, el director general de Sanitat, Joan Crespí, confirmà ahir a Diari de Balears que de les 1.371 inspeccions efectuades a l'àrea sanitària de Palma només 28 foren causa de sanció.

Les dades de la Conselleria no són actualitzades respecte de la resta de zones sanitàries de Mallorca i de la resta d'Illes, i els resultats just arriben fins al mes d'abril.

Així, a la zona d'Inca (que comprèn dues zones turístiques de primera magnitud, com són ara el Port de Pollença i Alcúdia) s'efectuaren 613 inspeccions, de les quals dues motivaren la incoació d'expedient sancionador; a Manacor (que comprèn la costa artanenca), s'efectuaren 546 inspeccions, amb dos expedients sancionadors.

Crespí remarcà un fet notable: que ni a Menorca ni a Eivissa i Formentera s'hagueren d'incoar expedients. A la primera illa, Sanitat efectuà 524 operacions; a les Pitiüses, aquesta xifra fou més elevada, com és habitual: 746 inspeccions.

Els mesos estiuencs motiven que el nombre d'inspeccions s'incrementi en proporció gairebé geomètrica: el director general calcula que entre el juliol i el setembre s'efectua la major part de les devers 10.000 inspeccions als establiments alimentaris, de les quals s'han fet ja 3.800, un 38 per cent del total.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris