algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
16°

El preu de l'habitatge a les Balears es dispara el 20% en només un any

El tipus d'interès, l'estabilitat a la feina i la pressió turística en són la causa

El preu d'un habitatge a les Illes fou un 20% més car durant el primer trimestre d'enguany respecte del mateix període de l'any passat, però si comparam aquests resultats amb la mitjana estatal (8'8%), comprar una casa a qualsevol localitat de l'Arxipèlag balear costa un 11'2% més que a cap altre lloc de la Península.

Les comunitats autònomes que també registraren una forta pujada després de les Balears (20%), foren les Canàries (16%), Catalunya (12%) i el País Valencià (11%). L'evident descompensació és producte de la «pressió turística» i de l'«increment de la demanda per la millora a l'accessibilitat, ja que una família destina tan sols el 27% del seus ingressos a adquirir una llar», afirmà el director general de l'Habitatge, Fernando Nasarre, al Congrés del Diputats.

Mentrestant, el director de la consultora immobiliaria Timsa, Germán Pèrez, apuntà que en el decurs del segon trimestre s'ha estimat una pujada d'un 3% en el preu mitjà d'una casa, tant si és nova com usada.

El continu increment del cost d'un habitatge ha situat al final del mes de juny el preu mitjà d'un metre quadradat d'un llar nou de trinca en 113.000 pessetes, mentre que el d'una casa de segona mà en 143.000 pessetes.

Pérez argüí com a causes d'aquests preus desorbitats l'«increïble augment de la demanda, l'estabilitat a la creació de llocs de feina i els baixos tipus d'interès que abarateixen el cost dels doblers». A més, assegurà que la Llei d'edificació, que es debat en el Congrés, només suposarà un increment en els costs de construcció entre el 1'5 i el 3'5%, el que significaria augments del «0'7% en el preu de venda final de l'habitatge».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris