cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

176 nins saharians arriben a Balears

Ho feren després d'un viatge de 36 hores des de Tindouf

Els nins saharians ja són a les Balears. Després d'un viatge de trenta sis hores des del campament de Tinduf (Argèlia) cent setanta sis infants ja són amb les famílies que durant els propers dos mesos els tractaran com a fills propis.

En total han arribat a les Illes trenta-quatre infants menys dels prevists, assegurà a Diari de Balears Núria Perea, de l'Associació d'Amics del Poble Saharaui de les Illes Balears. Aquest fet motivà que algunes de les famílies es quedassin sense infants, perquè la xifra inicial de nins prevista era de dos-cents deu. Les famílies varen ser les darreres en inscriure's en el programa d'acollida, però ja havien estat avisades d'aquesta possibilitat.

Més de trenta-cinc voluntaris del departament d'Acció Social de l'Ajuntament de Palma, a part dels membres de l'ONG, s'encarregaren de la seva acollida al col·legi de la Porcíuncula de la Platja de Palma. Els infants "que tenen una edat compresa entre els 7 i els 13 anys" arribaren esgotats després d'haver patit un endarreriment de 24 hores en el seu vol d'Air Algerie. Els nins que tenien com a destinació Menorca enllaçaren ahir matí amb el vol de cap a Maó, mentre que els que anaren a Eivissa s'hi desplaçaren en vaixell.

La delegada del Front Polisari a les Balears, Fatma Mohamed Salem, va anar a rebre'ls i assegurà que «malgrat que estan molt cansats els nins tenen moltes ganes de conèixer els seus pares i germans durant dos mesos». Aquest fet es produí passades les sis de l'horabaixa. Els nins que anaren a la Part Forana de Mallorca varen desplaçar-se amb autocars a Marratxí, Calvià, Santa Margalida, Consell, Llucmajor, Binissalem, Campanet, Alaró i Capdepera.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris