algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

La dessaladora encalanteix motors per donar aigua de la mar a Palma i a Calvià

De moment només funciona una de les sis bombes hidràuliques de la planta

La dessaladora encara no ha començat a tractar aigua de la mar com es tenia previst, ja que ara per ara s'estan fent les darreres proves amb vista a la seva correcta utilització.

Segons Catalina Terrassa, directora general del Règim Hidràulic, això és degut al fet «que només funciona la primera de les sis bombes hidràuliques d'alta pressió que té la planta», amb una capacitat total de tractament d'aigua salada que pot arribar als 93.000 metres cúbics diaris. «Però aquesta bomba, de moment, només neteja canonades, no du aigua», afirmà Catalina Terrassa.

«El dia quinze de juliol l'aigua de la mar serà tractada per la dessaladora i serà connectada amb les xarxes d'Emaya, que la distribuirà per Palma i Calvià», explicà Terrassa.

Pel que es pot veure és complicat que els municipis esmentats beguin aigua dessalada aquest proper cap de setmana, com informava Diari de Balears dimecres passat.

El sistema informàtic de la dessaladora encara no està a punt, per això ha vingut un equip de tècnics suecs que supervisarà el seu ajust.
Es preveu que d'aquí a quinze dies es posin en marxa les cinc bombes que falten, que permetran donar els 42.000 metres cúbics d'aigua que necessiten actualment Palma i Calvià.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris