nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Els edificis del parc de les Estacions no són Bé Cultural, segons el Tribunal Superior

Tot i així, alguns dels immobles hauran de ser protegits

Una sentència de la sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de les Balears ha desestimat la sol·licitud d'ARCA de declarar Bé d'Interès Cultural les estacions dels ferrocarrils Palma-Inca (parc de les Estacions) i de Sóller. La Sala ha donat la raó a la Comissió de Patrimoni, la qual va considerar no declarar BIC el conjunt de les estacions, però en canvi instà l'Ajuntament de Palma perquè part dels elements del parc passassin a formar part del catàleg municipal, fet que va comptar amb el vistiplau de l'Ajuntament de Palma.

Entre els immobles de l'estació que s'hauran de catalogar, i per tant, protegir amb l'oportuna normativa municipal, figuren l'hostal Terminus, l'edifici de viatgers, l'edifici administratiu, l'edifici de la màquina de vapor i el taller mecànic de fusteria. Segons la resolució acordada pel CIM, el 1997 també se sol·licitava la revisió de la fitxa del catàleg de l'estació del tren de Sóller, ja que aquesta estació està inclosa en el catàleg municipal, segons Cort.

Aquesta revisió es pretén fer «perquè hi quedin diferenciats cada un dels edificis que conté, així com la total preservació en la seva concepció original, reservant la possibilitat d'obres a l'eliminació de possibles afegits que pertorben aquella concepció».

Aquest acord de la Comissió Insular de Patrimoni Historicoartístic va ser aprovat per unanimitat l'abril de 1997 pels següents membres: president, Damià Pons (PSM); vicepresident, Mauricio Rovira; vocals: Joana Aina Vidal, Catalina Mercè Amer, Andreu Crespí, Guillem Daviu, Gabriel de Oleza Serra de Gayeta, Miquel Barceló, Jaume Cardella i Francesca Cursach. S'ha de recordar que la Comissió de Patrimoni incoà, el maig de 1996, un expedient de declaració de Bé d'Interès Cultural, amb la categoria de conjunt històric, a les referides estacions, a proposta d'ARCA, que finalment no ha estat admesa pel Tribunal Superior de Justícia de les Balears.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris