algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Els inspectors d'Hisenda forcen l'ingrés de 6.301 milions opacs en cinc mesos

L'Agència Tributària ha incoat 1.939 actes que han afectat 696 contribuents

89714

No tots els contribuents compleixen amb les seves obligacions amb Hisenda.

L'Agència Tributària ha ingressat 6.301 milions durant els primers cinc mesos de 1999 com a conseqüència dels expedients oberts pels membres del Departament d'Inspecció.

Entre el gener i el maig d'enguany, els inspectors de l'Agència Tributària han tramitat 1.939 actes que han afectat 696 contribuents residents a les Illes, ja siguin nascuts a les Balears, en altres indrets de l'Estat o als països de la Unió Europea. La lluita contra el frau és un dels objectius de l'Agència Tributària, que ha superat els ingressos de l'activitat inspectora en relació a l'any passat. El 1998 es tramitaren 5.192 actes que involucraren 1.376 contribuents i es traduiren en uns ingressos de 9.925 milions. Enguany, només en cinc mesos, aquesta quantitat ja supera els 6.000 milions.

A les Illes, actualment 100 persones es dediquen des d'aquesta administració a la persecució del frau. D'ells 15 són inspectors, 49 tenen la categoria de sotsinspectors, 24 són agents i 12, auxiliars. En els propers dies, l'equip es reforçarà amb 22 professionals més: 19 sotsinspectors i 3 inspectors.

El delegat de l'Agència Tributària, Antoni Miralles, no volgué entrar a valorar l'origen d'aquesta activitat inspectora, concretament en el terreny del blanqueig de doblers per part d'estrangers. Precisament, Miralles ja anuncià que un dels eixos de les inspeccions són els estrangers no residents, «un sector prioritari». A més d'aquest grup, la construcció, les immobiliàries i els professionals liberals són altres objectius del Departament d'Inspecció. Precisament per reforçar les prioritats dels inspectors existeix la Unitat Fiscal Internacional, que s'ocupa de les comprovacions que afecten els contribuents no residents. Les autoritats fiscals de les Balears i les dels països de la UE tenen molt interès en el seguiment de l'economia d'aquestes persones.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris