algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
22°

La resolució del concurs Port Segle XXI incompleix tots els terminis prevists

Els ciutadans hauran d'esperar per conèixer les 19 propostes i els projectes guanyadors

La resolució del concurs d'idees Port Segle XXI per al moll Vell s'ha retardat sobre la data prevista, a finals de juny. Durant la jornada d'ahir, el jurat organitzà la tercera reunió que es prolongà durant tot el dia, malgrat que no arribaren a cap conclusió sobre les tres millors de les 19 propostes presentades.

Segons informaren fonts de l'Autoritat Portuària, les deliberacions continuaven a les 6.00 hores de l'horabaixa d'ahir. «No hi haurà cap comunicació i es descarta que en el transcurs de la sessió es pugui determinar el guanyador del concurs. El jurat es tornarà a reunir en principi sense cap data prevista».

El president de l'Autoritat Portuària, Lluís Ramis d'Ayreflor fou molt criticat en anunciar que els ciutadans de Palma no podrien conèixer les propostes presentades fins l'adjudicació del concurs. Segons les previsions anunciades pels responsable dels ports de Balears, el veredicte del concurs hauria d'haver-se conegut abans del final de juny per tal que durant el juliol totes les persones interesades poguessin visitar les oficines de l'antiga Transmediterrània al moll Vell i veure les 19 maquetes i la documentació que hi aportaren els concursants. «És important l'exposició pública per tal que els ciutadans puguin donar la seva opinió», digué Ramis, qui afegí que el jurat treballaria millor sense la pressió de les visites dels interessats.

No obstant això, les associacions ciutadanes i conservacionistas que varen participar a la fase prèvia del concurs a la Comissió de Participació Ciutadana criticaren Lluís Ramis i qualificaren «d'obscurantista» la seva actuació.

La presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns de Palma, Rosa Bueno, interpretà aquest fet com «una manca de sensibilitat vers la participació de tots els palmesans» i recalcà que malgrat que no hi havia cap obligació per part de l'Autoritat Portuària, l'exposició pública «hauria estat un acte de cortesia».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris