nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

Les confraries demanen a Madrid que els murcians no actuïn al litoral illenc

Denuncien que les seves arts perjudiquen la captura del jonquillo i de la llagosta

La Federació de Pescadors Professionals de les Balears demanarà aquest mes a Madrid que la flota murciana dedicada a la pesca de palangre de superfície, per capturar, entre d'altres espècies, peixos espasa, que deixin de pescar durant uns determinats mesos a la costa de les Illes ja que perjudiquen la captura del jonquillo, que comença el setembre. També demanaran que no entrin a la costa durant la temporada de la llagosta, des de principis d'abril fins a l'agost.

Segons el president de la Federació de Pescadors, Bartomeu Morey, els palangres que utilitzen la flota murciana s'enganxen a les arts fixes que fan servir els pescadors de les Illes, com són els capsers, per la captura del jonquillo, o les andanes, per la llagosta. «Els murcians agafen un ganivet i tallen l'art. Això suposa perdra el capser i tot el peix, fet que ens perjudica econòmicament».

Segons la Federació, la presència de la flota murciana, que ha estat denunciada «en nombroses ocasions» ocasiona unes pèrdues anuals de 40 milions de pessetes als pescadors professionals. Morey denuncia a més que els murcians van als caladors de jonquillo a l'espera que apareguin els peixos espasa, els quals s'alimenten d'aquesta espècie.

Per aquest motiu, els patrons de les confraries de Mallorca viatjaran a Madrid amb una proposta: sol·licitar a la Direcció General de Pesca que la flota murciana pesqui a set milles de la costa balear per evitar que les seves arts topin amb la dels illencs. «Amb aquestes condicions els murcians podrien continuar pescant a les Illes i no ens perjudicarien a nosaltres. Pensam que això no és demanar molt», diu Morey.

Centenars de llaüts es dediquen a la pesca de llampuga mentre que a la llagosta s'hi dediquen entre 300 i 400 embarcacions illenques. Segons Morey, l'activitat dels murcians perjudica especialment les confraries de Sóller, Andratx, i la zona del Llevant, com Portocolom. Precisament a Sóller es va agafar in fraganti una embarcació de Múrcia tallant un capser, fet que suposà una pèrdua de cinc milions de pessetes, segons fonts de la Federació de Pesca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris