cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

Destrossen l'altra escultura d'Amador Magraner a Palma en intentar robar-la

Una altra escultura d'Amador Magraner, la segona figura de l'obra donada per l'artista amb motiu de la Universíada, va ser destrossada la passada nit de dimarts a dimecres, entre les dues i les quatre de la matinada. La peça, de dimensions humanes i d'un pes aproximat de 150 quilograms, romania tota sola al passeig Sagrera d'ençà del robatori de l'altra peça el passat dijous, i va ser objecte d'un intent de sostracció frustrat, com a conseqüència del qual va ser arrabassada del terra i quedà xapada en dues parts.

Segons fonts de la Policia Local de Palma, l'incident es va produir entre les dues i les quatre la matinada. Van ser els mateixos efectius del cos, que a la ronda de les dues i mitja havien comprovat el perfecte estat de la peça, que descobriren l'agressió i traslladaren l'obra a un lloc segur a fi de garantir que no fos robada.

Fonts de Cort han aventurat que, amb molta seguretat, aquest incident està directament vinculat amb la desaparició de l'altra figura de Magraner, arrencada del seu emplaçament al passeig Sagrera el passat dijous, que encara no ha estat recuperada. Les característiques d'aquesta segona agressió, però, fan descartar la hipòtesi del vandalisme, atès que en aquesta ocasió s'han descobert a l'indret empremtes del vehicle emprat pels lladres per empènyer i robar la peça.

Tot i que la vigilància va ser intensificada amb el robatori de la primera peça, fonts de Cort apuntaren que agressions com aquesta són inevitables: «l'escultura pública sempre és sotmesa a possibles agressions». Tanmateix, des de l'Ajuntament es mostrà sorpresa per aquest incident sense precedents, ja que és la primera vegada que existeix reincidència sobre una mateixa peça.

Valorada en devers tres milions i mig de pessetes, l'obra no serà fosa de nou per retornar als carrers de Palma. Sí, però, que l'autor aportarà una nova obra, realitzada en bronze i de característiques similars a l'anterior, que l'artista ha anat a cercar a Girona perque arribi avui mateix a Mallorca. Queda per decidir encara el seu emplaçament, però és segur que l'obra serà instal·lada i ben adaptada a l'espai públic de la ciutat, a punt per a la inauguració de la Universíada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris