algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
16°

Els abocaments d'aigua roja a la mar aixequen l'alarma entre els veïns

L'empresa que instal·la la xarxa de clavegueram al Barcarès n'és la responsable

Els veïns del Barcarès ahir s'escandalitzaren quan s'adonaren que una taca d'aigua roja anava creixent dins la mar. El color blau de la petita platja es va tenyir de roig així com avançava el capvespre. L'empresa privada que per compte seu instal·la ara la xarxa de clavegueram en una sèrie de xalets del Barcarès, va connectar una canonada des del punt on excava i fins a la mar per abocar les aigües que emanaven des del subsòl. Així, un raig d'aigua roja s'abocà contínuament a damunt l'alga de la platja, i després se n'anava directament a la mar. La sabonereta blanca es concentrava vora les roques. La pudor del líquid que es tirava a la mar era notable.

I per això, per l'olor i també pel color que anava agafant la mar, els veïns es queixaven. «Podrien haver esperat més endavant a fer això. Avui no podrem nedar». El lloc on rajava la canonada, just a la franja que separa el Barcarès pròpiament dit del Morer Vermell, no hi acostumen a nedar el banyistes. Tothom va a nedar a es Clot, una zona molt concorreguda pels que estiuegen a aquesta vorera de mar i un lloc emblemàtic pels alcudiencs que, de tota la vida han anat a nedar a aquest indret.

Ahir l'horabaixa, a l'Ajuntament d'Alcúdia desconeixien els abocaments i, per això, l'únic que varen poder certificar és que l'empresa que realitza les obres d'instal·lació de la xarxa d'aigües brutes compta amb la preceptiva llicència. Si més no, després de desplaçar-se fins al lloc dels fets, afirmaren que l'aigua que s'estava abocant a la mar procedia del mateix subsòl i que per tant era aigua salada, aigua de mar, que s'havia infiltrat i que amb les excavacions havia pujat fins a dalt i inundava les sèquies.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris