algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Més d'una vintena d'entitats volen mantenir el negre i el marfil dels taxis

Els taxistes de la Caeb lliuren 5.000 firmes contra el canvi de color dels vehicles

Més de 25 associacions, entitats i organitzacions empresarials, entre les quals destaquen l'Obra Cultural Balear i l'Agrupació Empresarial d'Agències de Viatges, volen que els colors tradicionals dels taxis de Palma, el marfil i el negre, no siguin canviats pel blanc. Amb l'objectiu de mantenir l'actual model i color de cotxe, l'agrupació d'Autotaxis de la Federació Balear de Transports presentà ahir a l'Ajuntament de Palma gairebé cinc mil firmes provinents d'aquestes organitzacions, en contra d'aquesta mesura.

Aquesta associació, integrada en la Confederació d'Associacions Empresarials de Balears (CAEB), ha recollit al·legacions entre els usuaris dels taxis, organitzacions empresarials, entitats socials, associacions de consumidors i associacions de veïns i de la tercera edat perquè es mantengui el negre i no es canviï pel blanc, com va proposar la patronal de la Pimem a l'equip de govern municipal. Segons els al·legants, el taxi negre té més de 40 anys de vida a la ciutat i «ja forma part de la imatge emblemàtica de Palma», declarà el protaveu de la Caeb, Julio Nieto.

El sector del taxi associat a la Caeb manifestà des d'un primer moment la seva disconformitat amb la possible modificació, sol·licitada per l'altre col·lectiu de taxistes (Petita i Mitjana Empresa) amb gran insistència a través de protestes i diverses manifestacions amb vehicles que col·lapsaren els carrers més cèntrics de la ciutat.

A més del canvi de color, els afilitats a la Pimem aconseguiren també que s'introduís una modificació en un dels punts de l'actual reglament pel qual es garanteix que, a partir dels nous traspassos, cada vehicle solament podrà tenir un conductor. La Caeb també mostrà el seu desacord per aquesta modificació ja que segons Nieto, «el fet que els vehicles només puguin tenir un conductor a partir de les noves llicències provocarà diferències substancials entre els permisos en actiu».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris