algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
22°

PSIB i PSM crearan una ponència per analitzar el marc estatutari

Antich i Sampol asseguren que el pacte progressista «va molt bé»

El PSM aconseguí ahir la introducció d'algunes reivindicacions nacionalistes en el document programàtic, la coordinació del qual realitza el PSIB-PSOE. Pere Sampol, candidat del PSM a la Presidència del Govern, manifestà, després de reunir-se amb Francesc Antich, que els nacionalistes havien aconseguit el compromís de la constitució d'una ponència parlamentària per estudiar el marc competencial i financer. En aquesta ponència participarien experts en dret administratiu i constitucional. L'objectiu, segons Sampol, és analitzar tots els estatuts d'autonomia i veure fins on es pot arribar en finançament i en competències. A més Sampol garantí que s'estudiarien totes les sentències del Tribunal Constitucional relatives a aquest tema.

Tant Francesc Antich com Pere Sampol asseguraren les negociacions per a la conformació d'un govern progressista. Segons els dos dirigents a partir d'avui haurien de començar converses multilaterals amb tots els partits per dotar de contingut el nou govern. Això vol dir que donen per finalitzada la discussió programàtica i consideren que ha arribat l'hora de negociar l'estructura i la composició del nou executiu, a més de les quotes de poder que corresponen a cada organització.

Segons Antich i Sampol, els aspectes relatius a les polítiques sectorials no han de suposar cap entrebanc per a l'enteniment entre els partits progressistes i UM, ja que quatre anys de govern conjunt al Consell Insular de Mallorca han servit per llimar les diferències.

En referència als emperons que UM ha plantejat a les comissions de seguiment i control que proposen EU i Els Verds, Sampol i Antich asseguren que no representaran cap entrebanc per a l'acord final. Coincideixen en el fet que les institucions han de funcionar amb transparència, però que, de cap de les maneres això ha de suposar un entrebanc per a la pressa de decisions i per al servei als ciutadans.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris