cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
20°

Munar diu que té molts punts d'acord amb el document programàtic del PSIB

Tot i això, assenyala divergències amb les comissions de control que reclama EU

Maria Antònia Munar afirmà ahir que Unió Mallorquina observava «molts de punts d'acord» en l'esborrany de programa comú que han elaborat els partits progressistes. Tot i això, Munar volgué dir que hi havia algunes divergències per a un govern que «hauria de ser més centrat i menys d'esquerra».

L'aspecte de dissensió observat per Munar, després de dues hores de negociació amb Francesc Antich, fa referència a «comissions de control i de seguiment, que UM no atribueix al PSIB-PSOE, sinó a Esquerra Unida-Els Verds. Munar explicà que, «quan se signa un pacte, s'ha de tenir plena confiança en les persones que han de gestionar les diverses àrees». Segons la presidenta d'UM, «quan un fa part d'un equip, n'ha d'estar plenament integrat: controlar-se entre ells mateixos, com ha intentat algú al CIM, no és la manera de fer una administració de cada dia més àgil i més propera als ciutadans. Els polítics tenim un examen cada quatre anys en què la gent atorga i lleva confiança. Per tant, no és lògic que, per mor de desconfiances entre uns mateixos, et torbis quatre mesos a donar solució a un problema, quan es podira donar en dos o tres dies. No és lògic estar permanentment en assemblea».

Pel seu costat, el candidat del PSIB a la presidència del Govern qualificà l'encontre de «molt positiu» i amb «més punts d'acord que de desacord». Antich manifestà que havien parlat d'«una nova manera de fer política, de fer país; d'autogovern i de finançament de les comunitats autònomes amb la cessió de més imposts; de convertir els consells en autèntics governs de cada illa; de polítiques de cohesió social; i de donar solucions als grans problemes de les Balears; i d'ordenació del territori i de medi ambient».

Munar resumí la trobada de la següent manera: «Hem estat parlant dels problemes que té la comunitat en matèria energètica, hidràulica, de recursos naturals i, sobretot hem fet molta incidència en el model de futur que volem per a aquesta comunitat autònoma. En aquest sentit, coincidim en la importància de tenir uns consells que siguin autèntics governs dotats amb més competències i pressuposts».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris