algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Les institucions condemnen a dormir al carrer els 93 immigrants africans

Govern, Ajuntament i Consell es passen la pilota de les competències en el tema

Les institucions condemnen el col·lectiu d'immigrants africans que s'allotgen a ca l'Ardiaca a dormir al carrer a partir d'avui. El centre d'acolliment ha tancat les seves portes i no hi ha cap pla d'emergència per hostatjar els 93 africans i 20 marginats que fins ara hi vivien. Govern balear, Consell Insular i Ajuntament de Palma es passen la pilota de la responsabilitat els uns als altres sense que ningú no faci res per resoldre el problema.

L'única acció empresa per les institucions ara com ara ha estat la creació d'un fons que gestionarà Creu Roja i que servirà per avalar els immigrants que necessitin suport institucional per accedir a un habitatge llogat. La Conselleria de Presidència hi ha aportat dos milions de pessetes, mentre que Consell i Ajuntament n'han posat un per cap. La iniciativa va sorgir de part del president de la Comissió de Benestar Social del Consell de Mallorca, Damià Pons.

El que passa és que de moment no ha servit per res, perquè la dificultat per trobar pisos per als emigrants fa que aquest capital no hagi tingut fins ara cap utilitat.

De tota manera, Damià Pons i Pons va assegurar a Diari de Balears que allò que es pretén per part dels responsables de ca l'Ardiaca és tenir una excusa per carregar contra la institució que ell representa. Ca l'Ardiaca té en aquest moment concedit l'expedient d'obres CS/99/1175 per a obra menor. Aquesta reforma està pressupostada amb vuit milions de pessetes i permet arreglar i canviar les teules, adobar la façana i fer la solera del pati. «Però els de ca l'Ardiaca tenen així l'excusa perfecta per treure la gent defora i incitar-la contra el Consell».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris