nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
19°

Sanitat expedientà 11 piscines el 98 perquè no complien la normativa

Algunes de les sancions es varen posar perquè l'establiment no tenia cap socorrista

La Conselleria de Sanitat i Consum del Govern balear va assegurar ahir que la piscina de l'hotel Helios de Can Pastilla, on va morir negat el nin francès de cinc anys, i la piscina d'un hotel del port d'Alcúdia en què una nina va estar a punt de morir per les mateixes circumstàncies, estaven autoritzades i complien la normativa.

La Conselleria, que ahir va enviar un inspector de Sanitat per comprovar les instal·lacions de l'hotel de Can Pastilla, va afirmar que desconeixia si diumenge passat hi havia els dos socorristes exigits en aquest hotel quan va ocórrer el desgraciat accident. No obstant això, Joan Crespí, director general de Sanitat, va matisar que aquesta investigació és competència de les autoritats policíaques i judicials, «nosaltres inspeccionam, no investigam». De fet, Sanitat va obrir el 1998 10 expedients a establiments amb piscines turístiques i municipals per no complir els requisits.

«Almenys a dues o tres piscines se'ls va obrir un expedient sancionador per falta de socorrista», afirmà ahir el director general de Consum, Joan Crespí, que assegurà que «cap d'aquests expedients no va ser atorgat a les dues piscines en les quals es negaren el diumenge un nin i una nina». Les multes imposades oscil·laren entre les 100 mil i les 500 mil pessetes. La quantitat més gran a pagar va ser precisament per falta de socorristes.

En total, la Conselleria de Sanitat va fer 720 inspeccions a piscines turístiques i municipals des del 15 de juny del 98 al 15 de juny del 99. D'aquestes 720 inspeccions, només 109 corresponen a enguany. «Aquest baixa xifra es justifica perquè la temporada turística acaba de començar», afirmà Crespí. S'ha d'assenyalar que 183 inspeccions s'han dut a terme al sector de Palma, 245 al sector de Manacor, 129 a Inca, 84 a Eivissa i 51 a Menorca.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris