algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 22°
18°

Els tribunals han desautoritzat el Govern en sis projectes urbanístics

Les tesis de l'Executiu, favorables a noves construccions, varen ser desestimades

En sis ocasions els tribunals de Justícia han deixat en evidència les tesis del Govern balear referides a grans projectes urbanístics. En totes sis, els arguments de l'Executiu autonòmic eren favorables a aquestes iniciatives, que normalment afecten zones naturals.

El camí i les cases de Llucalcari, l'hotel de Son Ferrandell, l'ampliació del port de s'Estanyol, l'ampliació del port de la Colònia de Sant Pere i la urbanització de Capocorb són exemples de derrotes judicials del Govern balear. Unes implicaren directament el Govern com a administració denunciada i altres ho feren de manera indirecta, és a dir, l'Executiu no era l'administració denunciada, però informes seus eren favorables a actuacions que finalment foren anul·lades o invalidades per la Justícia.

El GOB ha protagonitzat cinc d'aquestes sis actuacions davant els tribunals i que acabaren en victòria judicial dels ecologistes. La sisena restant va ser una iniciativa de l'Associació de Veïns de s'Estanyol.

En els dos casos del camí i de les quatre famoses cases de Llucalcari, en el municipi de Deià, tant el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJB) com el Tribunal Suprem han considerat il·legal la seva construcció, autoritzades en el seu moment per la Comissió de Patrimoni i la Comissió Provincial d'Urbanisme quan ambdues depenien del Govern balear. La d'Urbanisme era presidida per Jeroni Saiz. Recentment, un darrer recurs dels propietaris de les cases va ser desestimat pel Tribunal Constitucional.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris