cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín: 16°
15°

Munar recorda al PP que la decisió final d'UM sobre els pactes serà «centrada»

Indignació perquè «un senyor de Múrcia» digui què s'ha de fer a les Illes Balears

Les declaracions del president del Govern murcià sobre el paper decisiu d'UM i els comentaris de Jaume Matas sobre la «injústicia» del sistema electoral foren replicades ahir per Maria Antònia Munar, que recomanà al president en funcions i al Partit Popular que «aprenguessin a perdre». També afirmà que els ciutadans de les Balears s'han decantat per un futur executiu «centrat» i demanà «tranquil·litat» al PP.

Diumenge passat, Ramón Luis Valcárcel, president de la comunitat autònoma de Múrcia, confessà que li resultava «un poc estrany» que els tres escons d'UM fossin decisius per formar el Govern. Tant Valcárcel com Matas han afirmat que la llei electoral és injusta perquè no permet governar el PP, tot i ser el partit més votat. Munar els replicà: «Que un senyor de Múrcia véngui aquí i digui què és o no és normal em sembla absurd i ridícul».

Respecte de les «injustícies» de la llei electoral, la presidenta d'UM declarà: Durant vint anys hem tingut la mateixa i ara no es pot canviar perquè els resultats no acabin d'agradar als dirigents del PP. En la vida és molt important saber guanyar, però, sobretot, saber perdre, perquè, en cas contrari, es fa el ridícul. Cap partit no pot dir que, si no surt el resultat que ell desitja, la llei electoral s'ha de canviar».

Munar féu comentaris en la mateixa línia sobre les interpretacions de l'article 24.6 de l'Estatut que es fan des del Partit Popular. Per a la presidenta d'UM el 24.6 «és una mostra de respecte cap als consells insulars» i «quan se't torna en contra, no es pot intentar canviar-ne el sentit. Com s'ha publicat en reiterades ocasions, la interpretació estricta del 24.6 determina que, sense el vot favorable dels diputats d'almanco dues illes el Parlament no podrà aprovar els pressuposts, les transferències als consells, ni una reforma de l'Estatut. El Partit Popular només disposa d'una majoria relativa a Mallorca.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris