cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°

El president murcià diu a Palma que UM no hauria de ser decisiva

Valcárcel assistí a les festes de la Casa Murciana de Mallorca

El president de la Comunitat Autònoma de Múrcia, Ramón Luis Valcárcel, explicà ahir a Palma la seva «opinió personal» sobre la necessitat de revisar la llei electoral: «Haurien de ser les llistes més votades les que governassin. Per mi, la revisió de la llei és necessària».

Valcárcel va fer aquestes declaracions en el decurs de la celebració del Dia de la Comunitat de Múrcia a Mallorca, raó per la qual opinà, també, sobre el panorama postelectoral a les Balears: «És un poc rar que Unió Mallorquina, amb tres diputats sigui el partit del qual depengui ara la formació del futur Executiu balear».

Pel president murcià, la proposta de canviar la llei electoral no és conseqüència de la dificultat que pugui travessar el seu partit per a la formació de governs autonòmics o municipals, sinó que «afecta el PP, el PSOE» i altres formacions polítiques. Tanmateix, Valcárcel afegí que «mentre que la llei electoral sigui la que és, qualsevol pacte no té perquè fer que ningú no es dugui les mans al cap, perquè s'ha d'entendre que les coses són així».

Sobre l'hipotètic avançament de les eleccions generals a la tardor, el president murcià matisà que «en aquests moments no es pot parlar d'un avançament d'eleccions, ja que convocar-les ara no és avançar-les, sinó que parlam del període propi d'exhauriment d'una legislatura». Varcárcel "que governa amb una còmoda majoria absoluta a la regió Murciana en haver aconseguit més del cinquanta per cent dels vots a les eleccions del 13 de juny" realitzà ahir la seva primera visita oficial a la Casa Regional de Múrcia a Mallorca, on resideixen 18.000 murcians, als quals va qualificar com a «vertaders ambaixadors de la seva terra».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris