lluvia ligera
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

Les peixateres de Santa Catalina han perdut el 30% de les vendes en tres anys

La competència de les grans superfícies comercials i hipermercats du la crisi al sector

Les peixateres del mercat de Santa Catalina estan indignades. Els seus càlculs econòmics assenyalen que han perdut entre un 20 i un 30% en volum de vendes en els darrers tres anys. La competència de les grans superfícies comercials els ha fet molt de mal, «malgrat que els productes que ofereixen són de molt manco qualitat».

A més a més, la depressió és patent darrere les pedres, on un peix ben fresc espera els compradors que no arriben. I és que l'estiu és la pitjor època per a les professionals de la venda del peix. «Escolta, rei, ara començaran a venir mal dades de totes totes. Perquè aquí, no t'has d'enganar, reiet, qui ve a comprar aquí, són dones que normalment duen els infants a escola i després s'aturen. Però ara, d'ençà d'un parell de dies que totes són a la platja amb els menuts o ja han marxat fora, a les seves segones cases, i nosaltres aquí, amb molt de peix per vendre i molt poca gent per comprar-lo».

A les placeres els brillen els ulls quan parlen de temps passats. «Mira, jo gairebé no me'n record de quan venia gent aquí. Han passat molts d'anys d'ençà que es venia peix, però el que ha passat en els darrers anys ha estat brutal. Ara és que no ve ningú perquè les grans superfícies comercials ens han fet molta de competència i s'han carregat els mercats». Tanmateix, les peixateres també estan fellones amb Cort. El motiu no és un altre que les atencions que els responsables municipals estan donant als venedors de l'Olivar. «És que sembla que el mercat de l'Olivar és l'únic de Palma. Ja sabem que és un dels més grans, però no tot ha d'anar allà. Són la nineta aviciada de l'Ajuntament de Palma».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris