cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
19°

L'accés a les escoles serà ampliat per tal de millorar la seguretat viària

El projecte municipal preveu la creació d'un passeig per a vianants

L'ampliació del camí vell d'Inca que porta fins al poliesportiu i a les escoles serà el primer projecte que posarà en marxa el proper consistori campaneter. El batle en funcions ja reelegit, Francesc Aguiló, així s'hi ha compromès després que tots els partits hagin coincidit a donar prioritat a aquest assumpte durant la passada campanya electoral.

El tram que es veuria afectat per l'obra té uns 800 metres de llargària i, partint des del nucli urbà, arriba a les escoles. Com es tracta d'un camí rural, el traçat és molt estret i insegur. A més, l'asfaltatge està unes condicions deficients.

Aquests són els arguments que utilitza el batle Aguiló per justificar la necessitat d'accelerar l'obra, ja que «és un tram que registra un gran trànsit tant de cotxes com de bicicletes i sobretot de gent jove a peu. Això és terriblement insegur i creim que s'ha de fer alguna cosa tan aviat com sigui possible».

Els serveis tècnics municipals ja disposen d'un projecte concret de l'obra a realitzar que en principi passaria per eixamplar l'amplada de la calçada dels actuals cinc metres a set. En un dels costats es construiria un passeig per a vianants.

Un pic acabada l'obra, es preveu instal·lar bandes sonores per moderar la velocitat dels vehicles. Abans d'envestir la feina s'haurà d'arribar a un acord amb els diferents propietaris afectats per tal d'expropiar-ne alguns trams de terreny.

El cost de l'obra ascendeix a prop de 30 milions de pessetes, als quals encara se n'hi han d'afegir cinc més. L'elevat pressupost i l'existència d'altres prioritats havien impossibilitat fins ara una reforma que es preveu encetar l'any que ve amb una subvenció del Consell Insular.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris