cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

El PSM recomana als seus regidors arribar a acords amb el PSIB o UM

Així i tot, dóna llibertat a les agrupacions locals per negociar

El PSM ha fet una sèrie d'orientacions als seus regidors per a la negociació de pactes i acords municipals de govern. El consell principal és arribar a punts de trobada amb el PSIB i UM, encara que cada agrupació local gaudeix d'autonomia per a decidir en funció de les peculiaritats de cada municipi. Així ho va declarar ahir el secretari general dels nacionalistes, Mateu Morro, durant la trobada de regidors electes que el PSM organitzà per tal de preparar la constitució dels ajuntaments sorgits del 13-J.

Morro destacà que «el PSM pot arribar a acords de govern en una quinzena de municipis. Actualment, s'està negociant a Felanitx, Pollença, Búger, Porreres, Fornalutx, Algaida, Manacor, Son Servera, Alaró, Binissalem, Maria de la Salut i altres. A 6 hem obtingut majoria absoluta (Santa Maria, Petra, Campanet, Banyalbufar, Vilafranca i Santa Eugènia), però podem aconseguir entre 10 i 12 batlies durant tota la legislatura o compartir-les amb altres formacions polítiques, com és el cas de Sóller, Son Servera i Fornalutx amb el PSIB, i Búger i Llubí amb UM».

El secretari general del PSM apostà per un «Govern balear fort davant Madrid i uns consells insulars igualment reforçats en les seves competències». Mateu Morro assenyalà que «ara tenim l'oportunitat de fer país des d'una gestió entre administracions en sintonia i col·laboració, gràcies al fet que tots els partits progressistes assumim el reforçament del paper dels consells. Això no vol dir que el Govern balear no hagi de ser fort. Al contrari, el seu paper ha de ser important, sobretot davant Madrid i Brussel·les, i d'això també se'n beneficiaran els consells insulars».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris