cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
20°

El Consistori s'estrenarà decidint el futur de la plaça de les Verdures

Acaba el termini per executar la sentència que mana esbucar-la

Una de les primeres decisions que haurà de prendre el proper batle de Manacor serà decidir el futur de la plaça Constitució, coneguda popularment com la plaça de les Verdures. En finalitzar aquest mes s'acaba el termini atorgat pel Tribunal superior de Justícia (TSJB) per acatar l'ordre que estableix l'enderrocament de l'excés de volum. Aquest excés, d'acord amb la sentència, és considerable (entre un 105'3 per cent i un 117), i suposaria haver d'esbucar la nau construïda en la segona fase. Per evitar la dràstica mesura, i en conèixer la sentència l'Ajuntament popular presentà al jutge un estudi de detall mitjançant el que s'intentà avalar la legalitat de la construcció d'acord amb una posterior revisió puntual de la normativa urbanística.

El jutge no ho va acceptar, però la Sala tornà a insistir i li va presentar una altra vegada el mateix estudi i arguments. Ara s'està a l'espera que es torni a manifestar abans que acabi el termini per executar la sentència. El fet és que Manuel Llaneras Sureda, veí de la plaça i denunciant de l'excés de volum de les edificacions municipals, afirmà a aquest diari que just en concloure el termini exigirà el compliment de la sentència. La nau que està previst que s'esbuqui és ocupada en l'actualitat per alguns placers que viuen dels negocis que tenen en ella.
Com a solució per a ells sembla ser que hi ha dues opcions. La primera és reagrupar-los amb els placers que estan a la primera nau, a la qual sobren punts de venda. Mentre que la segona passa per l'adquisició de la plaça de s'Antigor, actualment propietat de diversos bancs, i que abans de la seva fallida ja fou utilitzada com a plaça d'abastaments.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris